onsdag 19 maj 2010

En panda och en klänning i trädgården...

Nu har min "Panda silk fan shalw" varit färdig och blockad några dagar, men det har inte blivit någon fotografering av förrän sommaren kom idag. Dessutom har jag precis varit hos frissan vilket gjorde lusten att vara på bild större :)

Sjalen är stickad i Prima Vera från Teetee, ett av mina favoritgarner, en härlig merinoull/silke kvalitet. Garnet köpte jag i vintras när Karmagarns webshop hade sin adventskalender.

Nu när den är klar så är jag ändå nöjd att den är helvit, precis som orginalet, eftersom det var en sådan typ av sjal jag behövde.

Ni får också se den ena av de två jättefina klänningar som jag köpt av Rino. Sydd av återvunnet retrotyg. I hennes webshop finns mycket fint med hög "vill ha faktor".

Den andra klänningen är mer en finklänning, samma modell, men ett helt annat tyg. Bild på den kommer nog på den efter helgen, då jag haft den på det bröllop som jag skall på i slottsparken på Bjärka Säby på lördag. Även om blåsipporna kanske är överblommade nu. Så kommer det nog bli jättefint...

10 kommentarer:

Garntrollet sa...

Vad fin den blev. Härligt med en ljus sjal nu till sommaren. Och jättefin klänning, jag gillar både tyget och modellen.

teresa sa...

3 x jättefint; sjal, frisyr, klänning!
Hoppas allt är bra med dig, du ser glad ut..

MADE BY K sa...

Gillar pandasjalen!! fint att göra den i vitt, då funkar den ju till det mesta...och klänningen och frisyren passar dig perfekt...URTJUSIGT :D

rino sa...

Vad snyggt det blev med sjalen!

Jättekul att se bilder på klänningen färdigmatchad. Och nu vet jag ju vem du är också;-)
Ha så kul på bröllopet

Maria i Falkenberg sa...

Underbar!

saltflingan sa...

Jättefin sjal, jättefin klänning och jättefin frisyr. Jag har tänkt att göra mig en pandasjal och blev så inspirerad av din enfärgade (har nog bara sett flerfärgade förut).
Håller helt med dig om att det är bra att stickningen finns med när man måste vara stilla eller har för ont eller något likande.
Trevlig helg!
Boel

The Knitting Seaman sa...

Imponerad att du fick den klar så fort - i enfärgat. Min ligger kvar oklar, trots att jag har melerat garn... :/

Anonym sa...

Hej! Va fin din pandasjal är. Vet du om mönstret finns på svenska, det var lite för svårt för mig på engelska.

Mvh Sofia

Signe sa...

Jag har inte sett mönstret på svenska, men en sak jag upptäcket efter hand var att för att fästa så lite så möjligt så hade det smartaste varit att göra alla delar utmed vänsterkanten först och sen bygga på diagonalt.

Sofia sa...

Hej! Ok, tack för tipset! Jag har gjort en solfjäder, men att plocka upp 25m var inte det enklaste. Jag kämpar vidare! :D

Mvh Sofia