onsdag 5 maj 2010

Tillbaka igen...

... hemma igen efter retreaten och det har hunnit att gå en och en halv vecka till. Ibland vet man inte riktigt vad tiden tar vägen. Förra veckan hemma blev lite snärjig och det blev inget bloggat.


Vad jag kan säga om retreaten var att det var helt underbart!!! Åtta hela dagar i tystnad, inget som stör, bara vara själv och tillsammans med Gud. en tre kvart varje dag hade jag dock samtal med sister Diane, en syster från en engelsk kommunitet, Sisters of St Andrew, en oerhöert klok person med stor egen livsvisdom. Fick mig att känna mig fullständigt trygg i den process som var.
Det svårt att återge så exakt vad man varit med om och kanske heller inte meningen. Det jag kan säga är ändå att mycket kom attt handla om relationen till den kärlek som är så mycket större än vad som går att förstå... Kanske skriver jag mer så småningom på min andra blogg.


Ett annan sak som var bra, förutom att det är en miljö jag trivs väldigt bra i var att blåsipporna blommade!
Dom är ovanliga där jag bor och därför blir man så överraskad när men får se dom i överflöd.

När jag kom hem så hade min snälla brevlåda levererat ett paket från Karmagarn med blandade sjalgarner i fina färger

och ett paket med mitt 1/2 par sockbyte. En socka i ett jättevackert rosa ullgarn,


Jussi från Novita och ett mönster från Garnstudio. Tack Inge från Finland! Sockan passade precis och mönstret ser jätteroligt ut!

Annars har jag flera stickningar på gång just nu,men är återigen inne i en fas då inget direkt är färdigt, men flera saker nog kommer bli klara samtidigt sen. Gör bland annat två sjalar, en socka, en tröja, en axelvärmare och en mudd med pärlor...

6 kommentarer:

Lena sa...

Tänkte på dej nyligen och undrade lite var du tagit vägen.
Men ibland är de mycket som händer runtomkring.

Vad härligt det lät med retrit och modigt att åka hela 8 dagar.

Jag har varit på väg på endagars vid flera tillfällen, men sen har omständigheter gjort att jag inte kommit iväg iallafall.
Men det kommer väll fler tillfällen.

Susilull sa...

Välkommen tillbaka! Din vistelse låter verkligen skön och intressant.
Och vilken snäll brevlåda du har;-)

Inge sa...

Hej!
Du verkar ha haft det skönt, så bra.
Och vad glad jag blir över att sockan passade. Det var lite nervöst.

Sunna sa...

Måste säga att det är modigt att göra en sån resa, är osäker på om jag skulle klara det, inom kriminalvården görs det nu tester med klienter på retreat i kloster och hitills har resultaten varit mer än lovande, starkt gjort

Marias stickning och läsning sa...

Har också saknat dig på bloggarna. Men det är ju så att det vanliga livet tar all tid i anspråk allt som oftast. Det låter jätteskönt med en så lång retreat. Jag har bara prövat endagars hittills. Men skulle inte ha något emot längre reatreter i framtiden. Hoppas ryggen håller sig i schack framledes!

teresa sa...

Vad härligt för dig med en fin resa!
Nästa vår (nu är det ju för sent, tror jag) ska jag visa dig ett alldeles fantasiskt blåsippsställe; en dal full av blåa sippor alldeles vid havet...